Serra de sant Honorat


Excursió circular dels camàlics per la serra de Sant Honorat. El punt de sortida i arribada de la ruta és l’hotel Can Boix de Peramola. El primer tram de l’itinerari avança per un corriol fins al coll de Sant Honorat; aquest és el tram més dur de tota la ruta. Des del coll de Sant Honorat arribem fins al capdamunt de la Roca de Sant Honorat o Mola de Sant Honorat. Per arribar-hi cal superar dos trams curts de terreny rocós en pendent ascendent que no presenten dificultats. Retornem fins al coll de Sant Honorat i a continuació ens dirigim cap al Roc de Rombau. Degut a la boira no hem pogut gaudir de les magnífiques vistes que suposadament aquests indrets ens ofereixen, comencem el descens per pista de terra fins a l’església de Santa Maria de Castell-llebre.
La ruta de Sant Honorat ens permet descobrir un dels paratges més espectaculars i alhora més desconeguts del Prepirineu català: la serra de Sant Honorat, un massís d’origen calcari que ens ofereix cingles vertiginosos, grans altiplans en altura i unes vistes privilegiades del sud de l’Alt Urgell, el pantà d’Oliana, la serra d’Aubenç, la serra de Turp i les terres del Grau d’Oliana, del Solsonès i de la Noguera. Durant aquesta ruta ens enfilem a les Roques de Sant Honorat (1.061m) i al Roc de Rombau (991m), visitem les restes de l’antiga ermita de Sant Honorat, el Roc de la Presó i coneixem la bonica església romànica de Santa Maria de Castell-llebre, ubicada a dalt d’un penya-segat en un emplaçament privilegiat per sobre del riu Segre.

Leave a comment