L’Enclusa (867m.), Osona.


Sortida circular per pujar a l’Enclusa. Sortida i arribada a Taradell passant per l’ermita de Sant Quirze de Subiradells, la font del Rabató i les cuines d’en Rocaguinarda. Aquest indret va servir moltes vegades de refugi o amagatall del bandoler Perot Rocaguinarda entre els anys 1606 i 1610 que actuava com a cap de quadrilla dels Nyerros. Continua el camí, primer passant per sota la cinglera i després enfilant-se fins a dalt de la cinglera que es va resseguint gaudint d’unes bones vistes fins arribar a un vèrtex geodèsic i uns metres més enllà al Turó de l’Enclusa, on hi ha una senyera, amb 867 metres d’alçada aquest cim esdevé un dels miradors més privilegiats del terme de Taradell amb vistes al castell de Taradell, les Guilleries i al Montseny. Es reculen uns quants metres i es baixa de l’Enclusa per una petita desgrimpada, es segueix un corriol que passa per sota de l’Enclusa i baixa fins arribar al coll de Mansa. Es creua la carretera de Viladrau i es puja per una pista fins les Roques del Trabucaire. El sender segueix passant pel mig de blocs i roques, que criden l’atenció per la seva magnitud, s’arriba al Collet del Castell, d’es d’aquí es pot arribar al castell de Taradell, val la pena fer aquests metres de més per veure’l, es torna al collet i segueix el PR fins a Taradell.
Track de wikiloc d’en Jep Boix (molt bo)
.

Leave a comment