Lo Coscollet o Torre d’Aubenç


Sortida matinal a l’Alt Urgell per pujar al cim de lo Coscollet (1.610m.), un cim que està inclòs per l’ ICC en el llistat dels 100 cims més emblemàtics de Catalunya i per la FEEC en el llistat del repte dels 100 cims.
Al nord d’Oliana, al marge dret del Segre, s’alça la Serra d’Aubenç. Per migdia i sobretot per llevant, imponents cingleres cauen a plom sobre el pantà d’Oliana. Lo Coscollet, altrament conegut com Torre d’Aubenç, és el punt culminant. Als seus peus, la Roca Alta presenta un cingle amb una caiguda vertical de quatre-cents metres. En poc espai, entre els punts més enlairats i el riu hi ha un desnivell de més de mil metres, tallats per successives lleixes o feixars. En canvi pel nord i per ponent és més amorosida.
Cim amb unes panoràmiques espectaculars de les quals no es va poder gaudir per la meteorologia adversa.

 

Leave a comment