Pineta – La Múnia – Astazú 12 a 15 agost 2006Sortida del Pont del 15 d’ Agost a La Vall de Pineta per fer en tres dies:
– Els Astazú(3.012 m.) després de pujar al balcó de Pineta i d’acampar a prop del "Lago Helado".
– La Munia (3.133 m.) des de Pineta, pujant 1.850 m. de desnivell per "Los Llanos de La Larri".

Tradicional sortida del 15 de Agost
Aquest any 2006 : La Vall de Pineta, Llac de Marboré , Pics de Astazú i La Munia
Muntanyencs: Jordi, David, Josep Mª, Damiá, Pep i l’últim dia Xavi.

Arribem el divendres al vespre a la zona d’acampada de Pineta on hi passem la nit .
El dissabte matinem per pujar al balcó de Pineta i acampar al llac de Marboré. Pujem carregats i amb molt de vent, cada cop més fred. Passem la nit amb molt de vent i fred, però a la matinada tot queda calmat i el dia es presenta espléndid.
Ens diposem a fer el petit Astazu i el grand Astazu (3.071m.) per la cresta , des d’on podem contemplar unes magnífiques vistes de la vessant Nord del Mont Perdut , Cilindro Marboré, Marboré, La Torre, la Brecha, el Taillon, a l’Oest el Vignemale, a sota la Vall de Gavarnie i al Nordest la Munia que serà l’objectiu de l’endemà.
De tornada aprofitem per anar a veure el pas de sota la glacera del Mont Perdut i acabem fent-lo.
Despleguem les tendes i marxem a la Vall de Pineta per passar-hi la nit i per fer La Munia l’endemà. Ja arribant al vespre ens trobem amb l’agradable presència del Xavi que pujaba com una moto.
El dilluns matinem per fer la Munia.(3.133 m.)
Estem una mica tocats, però això no ens impedeix de fer-ho desde “Els llanos La Larri“ per on suposa un desnivell de 1850 m.
En 4h.de forta pujada som als llacs de La Munia des d’on podem veure tota la cresta que haurem de superar. Arribem al coll després de 45’ i comencem a crestejar.Al mig de la llarga i entretinguda cresta hi ha el clàssic “pas del Gat” (IIº sup), una placa llisa de 3 m. que la superem per una esquerda.
Finalment arribem al cim (3.133 m) despres de 6 hores desde l’inici, on podem contemplar una de les vistes més espectaculars dels Pirineus.
Fotos penjades a la galeria.

El track a :
http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=81427