bolallum.gif (1653 bytes)  XII MARXA POPULAR (1995)
lineacolo.gif (1884 bytes)
RECORREGUT: Plaça de la Fira, la Coromina, Pinell, cal Ratera, Valldeperes, Pont de Malagarriga, Tresseres i els Pous.

logo12.2.gif (15028 bytes)

ITINERARI

Iniciarem la sortida des de la Plaça de la Fira, anirem en direcció a la Coromina tot passant per cal Pinsota i per el Pont de L'Areny, just davant podrem veure la nova capella de la Mare de Déu de Montserrat que els anys 80 va substituir la que hi havia sota el Blaç. Seguirem el recorregut en direcció a Pinell, un bonic mas del segle XI, conegut també amb el nom de Pinell del Bosc i Pinell de la Riera, passarem per una de les poques vinyes que encara es cultiven dins del terme de Cardona. Seguint la Riera de Navel arribarem a cal Ratera, una masia mig enrunada des de fa uns vint anys.Tot just abans d'arribara Valldeperes ens podem parar a la Costa del Cassol, un bonic mirador del meandre de la riera de Navel i de l'Obaga de Cassol. Un racó amb una important massa forestal on s'hi troba un magnífic exemplar de pi dels més grans de la comarca.

Un cop arribem a Valldeperes, passarem per el Clot de l'Isidre (indret amb vinyes abandonades), per l'esglèsia de Santa Fe de Valldeperes, per l'antic mas del Sunyer i per la masia de cal Misèria. Deixarem enrera el pont de la Marbusca i arribarem el pont de Malagarriga, construït els anys 40; però des de fa uns anys ha quedat gairabé en desús, al no passar-hi la carretera.

Arribarem a Tresserres, un mas del qual hi ha referències escrites del segle XIII; passarem per la Torre del Marre, una masia mig enrunada i després per la Torre de Seuba, tot seguit, ens dirigirem cap a la Bòfia Gran de  Sal Roja i la Muntanya de Sal, seguirem el camí fins arribar els Pous, indret on reprendrem camí cap a la Plaça de la Fira.

ÍNDEX  arrowleft.gif (3249 bytes)        arrowright.gif (3228 bytes)  MAPA