xbj27.gif (2577 bytes)XIII MARXA POPULAR (1996)
lineacolo.gif (1884 bytes)
RECORREGUT: Plaça de la Fira, Colònies dels Arquers, Bolsegura, Santa Cecília, cal Fontelles, Vallbona, el Coll, Sant Salvador de Torroella, l'Alzina, cal Garrifes, la Torre del Seuba.

logo13.2.gif (16015 bytes)

ITINERARI
Sortirem de la Plaça de la Fira, pujarem per la carretera del Miracle, arribarem a les Colònies dels Arquers, des d'on ja podrem visualitzar l'Ermita de Santa Cecília. Deixarem a la dreta el camí que ens conduiria a la capella de Lourdes. Seguirem per l'esquerra i arribarem a Bolsegura. Trencarem per la carretera que va a Fontelles del Mas, tot continuant el recorregut, ens trobarem davant de l'antic Oratori d'en Ribera, una capelleta de pedra amb una fornícula on hi ha esculpida, la imatge d'un Sant Crist, molt erosionada pels vents que bufen en aquell indret alterós. Tot just abans d'arribar a cal Fontelles, seguint el torrent de Tresserres, passarem per la zona de Capdebosc, rica amb timó, romaní i arboç, no hi ha abundant vegetació, ja que va quedar desproveïda per un incendi.

Arribarem a Combella, indret des d'on podrem gaudir d'un abona vista panoràmica, degut a que és un dels punts amb més alçada del recorregut. Seguint el Serrat de Vallbona arribarem a la masia que rep el mateix nom del Serrat, continuarem fins arribar el Coll, tot seguit anirem pujant fins arribar a Sant Salvador de Torroella, continuarem per l'esquerra i pujarem fins arribar a l'Alzina, seguint la Riera de Vallbona ens dirigirem cap a cal Garrifes, situat dins del terme municipal de Navàs, aquí podrem visitar les tombes exacavades a la roca i les restes d'un poblat medieval vinculat al castell de Torroella.

Seguirem el recorregut en direcció al Conill, una antiga masia, documentada del segle XV. Tot passant per Sant Cristòfol, arribarem el camí de viàtic, un camí que antigament utilitzaven els malalts de les masies de la zona, el qual ens conduirà a la Torre del Seuba, a partir d'aquí passarem novament per la Carretera del Miracle, que ens portarà al lloc de sortida.

ÍNDEX  arrowleft.gif (3249 bytes)         arrowright.gif (3228 bytes)  MAPA