bolamov.gif (1923 bytes)  XV MARXA POPULAR (1998)
rallablava.GIF (1211 bytes)

RECORREGUT: Plaça de la Fira, Pont de Sant Joan,  Remei, Claranès, el Sunyer, Sant Salvador, Torrent del Cadenes.

logo15.15.m15.gif (9151 bytes)

ITINERARI

Sortirem de la Plaça de la Fira, en direcció el Portal de Graells, una de les antigues portes del recinte enmurallat de la vila, del segle XVI.
Ens dirigirem cap a la Fàbrica de la Costa, construïda a finals del segle XIX, per la família del Compte Viladomat. Tot seguit passarem pel Pont de Sant Joan i podrem observar la construcció inacabada del segle XV del Pont del Diable; seguirem la carretera fins arribar a la capella de Sant Joan. En aquests indret trobarem una cruïlla de dos camins, dels quals pendrem el de la dreta en direcció a ca l'Aiguader, una masia que trobarem la part esquerra del camí. Continuarem fins arribar la Torre del Castellet, prop d'aquets mas i a l'esquerra del camí trobarem una enorme alzina on ens podrem parar per recuperar forçes i continuar el recorregut.

Rependrem camí  en direcció la Corral del Compte, actualment ja en runes. Seguirem cap el camí ral de Berga, el qual antigament venia des del pont de l'Areny; a la dreta del camí trobarem la font del Cisteller. Seguidament en una cruïlla d'antics camins podrem observar la creu de cal Dejú. Continuarem fins arribar el Remei, una capella del segle XVII amb reformes del segle XIX, dedicada a la Mare de Déu del Remei.

Abans s'arribar a Claranès la masoveria del Sunyer d'Aguilar, passarem per el dolmen del plà de la Fossa, un megalit de l'edat de coure situat en el terme de Montmajor.
Deixant enrera Claranès arribarem el Sunyer d'Aguilar i a la riera de Gargallà, ens dirigirem cap a l'antic molí fariner del terme de Cardona, el Molí Nou i seguint l'Aigua d'Ora, el principal afluent del Cardener arribarem a Sant Salvador tot passant per el Dolmen de la Vinya del Juncà. Travessarem el Pont de Sant Salvador fins arribar a la Codolosa, el terç més occidental del plà de les Hortes i tot passant per la Creu Vermella i cal Titit rependrem cami cap al punt de sortida, pujant per la Rabal, el carrer i Graells i el carrer de la Fira.

ÍNDEX  arrowleft.gif (3249 bytes)         arrowright.gif (3228 bytes)  MAPA