bolallum.gif (1653 bytes)   III MARXA POPULAR (1986)
WB01385_.gif (6261 bytes)

RECORREGUT: Plaça de la Fira, Toll dels Capellans, el Remei, Costa de Segalers, Font de Flotats i la Fira

 

logo3.gif (5468 bytes)

ITINERARI

Sortim de la Fira en direcció al camí que baixa cap a la piscina municipal. En vorejarem la tanca, tot seguint cap a l'esquerra per un corriol que passa per la vora de cal Pinsota i baixarem fins al riu Cardener. Travessarem el riu pel Gual. A la dreta podrem veure les instal·lacions de rentat de sals potàsiques i a l'esquerra les Colònies Manuela. Agafarem un camí que passa per entre els horts i després per entre les pollancres, des d'on veurem, a l'altra banda del riu, una cara poc coneguda de la Plantada. Aquest camí condueix al Toll dels Capellans, però una mica abans d'arribar-hi, el deixarem, i seguirem per un corriol que queda a mà dreta, i que puja fins al camí vell del Remei, que també anava a Berga.

Des de la Font del Remei, passem per la  masia del Xanxo i seguirem uns 100 metres la carretera asfaltada amunt. Trenquem a l'esquerra i pugem per la solana fins a arribar a un camí de carro que ens durà a uns camps, i, continuem per un caminet que va pel mig del bosc tot seguint la carena de la Costa de Segalers.

Ens trobarem aquí en un punt de més alçada del terme municipal de Cardona, conegut com el Serrat de cal Porquer. Podrem fruir d'una vista insòlita del nostre poble. Els nostres ulls abarcaràn des del Remei fins al plà de Bergús i, a l'horitzó, veurem despuntar les penyes de Montserrat, i també podrem observar el pla de les Hortes i el castell. Podem afirmar que aquest indret és un dels miradors més excepcionals del nostre entorn.

Baixarem per l'esquerra fins a arribar a cal Serró i a la Torre del Bofill. A partir d'aquí l'itinerari coincideix amb el de la II Marxa Popular fins que arribem a la cruïlla de Garrigó. En aquest indret hem d'estar a l'aguaït, per tal de trobar un petit virany que hi ha entre dos camps de conreu i que ens tornarà aportar fins a l'Aigua d'Ora.

Tot seguit, travessarem el riu mitjançant una petita palanca de fusta. Seguirem la carretera en direcció a Cardona, fins que arribem a la Creu Vermella i el pont de la LLeura, on ens desviarem cap la dreta per anar a travessar el canal del Paperer i el riu Cardener i més enllà la carretera per sota el pont de Talaia i cal General per anar cap  a la font del Tap.

Seguint un corriol i després una pista, entrarem a la vila pel Portal de Graells.

ÍNDEX  arrowleft.gif (3249 bytes)         arrowright.gif (3228 bytes)  MAPA