trabul1a.gif (3050 bytes)  VIII MARXA POPULAR (1991)
linverd.gif (508 bytes)

RECORREGUT: Plaça de la Fira, els Pous, Puig Pinyana, Casa Nova de la Cort, Riera deNavel, cal Ratera, cal Cabreta, Pont del Diable i la Plaça de la Fira.

logo8.m11.gif (8761 bytes)

ITINERARI

Sortirem de la Plaça de la Fira en direcció als Pous, tot passant per la Vall Salina, seguint el camí fins a arribar a Puig Pinyana. Travessarem la Carretera de Manresa, arribarem a la Casa Nova de la Cort; vorajarem el riu Cardener que ens portarà fins a cal Llobetó, continuarem el recorregut seguint la Riera de Navel, tot passant per un bonic mas del segle XI, conegut amb el nom de Pinell.

Seguint les aigües amunt trobarem restes de l'antiga masia de cal Ratera, un lloc solell on regana el millor silenci, interromput tan sols pels refilets dels ocells de diverses espècies d'aquest paratge; reprendrem camí fins arribar a l'antiga casa pairal de cal Cabreta. Retrobarem de nou el riu Cardener, just al costat de la nova masia de cal Cabreta. També podrem contemplar una de les poques vinyes que encara es cultiven actualment en el terme de Cardona, la vinya del Cabreta.

Vorejant el riu passarem pel Pont de Sant Joan i seguidament podrem contemplar l'inacabat Pont del Diable i les restes de la Fàbrica de la costa, construïda a finals del segleXIX, tot i que està  inactiva des dels anys 20.

Pujarem per la Rabal de Sant Joan i entrarem al poble pel Potal de Graells, una de les antigues portes d'entrada a la vila per la gent que venia de la part de Solsona i de Berga. Seguidament passarem per el carrer de la Fira fins arribar novament el punt de sortida, la Plaça de la Fira.

ÍNDEX  arrowleft.gif (3249 bytes)         arrowright.gif (3228 bytes)  MAPA