XXIV Marxa Popular de Cardona

10 de juny de 2007

 

Presentació.
Amics, amb aquesta és la vint-i-quatrena marxa popular que fem, i cada cop és més complicat trobar algun camí o racó pel qual ja no haguem passat en marxes anteriors. Tot i això aquest any passarem per llocs que la marxa no ha visitat abans, gaudirem de paisatges que deixaran bocabadats a tothom per la seva bellesa i, com no, recuperarem més d’un camí pel qual ja havíem passat en altres ocasions i que actualment s’havien perdut.
El nostre desig és que ara que aquests camins s’han recuperat, la gent els continuï-hi fent servir per tal que no es tornin a perdre.

Recorregut.
Com de costum, després de fer una xocolatada, sortirem de la Plaça de la Fira.
Començarem la caminada pel carrer de la Fira, ens dirigirem cap a la pujada del Castell i seguirem per un corriol que fa la volta al Castell i que ens porta al Camí Nou. Des d’aquí anirem cap al Pavelló, el camp de futbol i baixarem fins a la Vall Salina per l’antic camí ral de Barcelona, que avui dia està formigonat per tal de recollir les aigües de les pluges. Un cop a baix, seguirem cap a l’escombrera de residus salins per un terreny que és molt accidentat, sobretot pel gran nombre de petites bòfies. Així, arribarem fins al peu de la Muntanya de Sal des d’on comen-çarem a pujar per l’antic camí GR, obert pel Centre Excursionista l’any 1989 amb motiu de la VI Marxa Popular, gaudint del meravellós espectacle que ens ofereix la Muntanya de Sal. Des d’un dels revolts del camí fins i tot podrem veure el Forat Micó.
Al capdamunt ens trobarem amb un terreny on les argiles prenen curioses formes a causa de l’erosió. Pujarem cap a la dreta tot carenejant la Bòfia Gran de la Sal Roja i, a continuació, agafarem un corriol conegut amb el nom de camí dels Ètics que tot pujant ens portarà al camí de Tresserres. Seguirem per un altre corriol fins a sortir a sota de Cal Prat i des d’aquí farem drecera fins a Cal Sol. Només ens quedarà fer una petita pujada per arribar a l ’ermita de Lurdes on farem, com cada any, una botifarrada.
Després de recuperar un mica de forces, continuarem la ruta en direcció a cal Migsenyor, baixarem fins al torrent de Lurdes i ens dirigirem cap al Mujal, mas documentat de l’any 1400.
Un cop creuada la carretera del Miracle, pujarem cap a la carena de Sant Quintí, passant a prop de la pedra dels Francesos, que ens recorda que en els plans del davant fou derrotat l’exèrcit francès el dia 21 d’octubre de 1810, Des d’aquest turó  baixarem en direcció a Bocanegra.
Tot baixant, podrem gaudir d’unes magnífiques vistes: a l’esquerra, el barri de Coma, a la dreta, la vall dels Nyítols i, al davant, Cardona amb el seu castell de fons.

Un cop a baix, tal com és costum d’altres anys, podrem recuperar forces amb una mica de síndria i meló. Travessarem el torrent de les Cadenes per després pujar cap a Cardona passant pel Porxo de l’Eruga i així arriba de nou a la Fira

.

A les 7 del matí xocolatada
A les 7:30 sortida des de la fira
Distància aproximada: 18 km
Inscripcions el mateix dia de la marxa

Preu 7 €. Socis del centre excursionista gratuït

FOTOS