40 Marxa Popular de Cardona


Data: Diumenge 9 de juny 2024

Sortida: des de la Plaça del Vall de 7:00 a 7:30h

Les inscripcions es podran fer online des del dissabte 18 de maig fins diumenge 02 de juny .

Inscripcions anticipades:

  • Sòcies i socis del Centre Excursionista de Cardona 5€
  • No sòcies i no socis del Centre Excursionista de Cardona 10€

El mateix dia de la Marxa:

  • Sòcies i socis del Centre Excursionista de Cardona 10€
  • No sòcies i no socis del Centre Excursionista de Cardona 15€

AGRAIRÍEM QUE FÉSSIU INSCRIPCIÓ ANTICIPADA

Finalitzat el període d’inscripcions anticipades, s’haurà de fer la inscripció a la sortida, sense cap mena d’excepció.


Descripció de la ruta:

Sortirem de la plaça del Vall i ens dirigirem pels carrer de la vila fins a la capella del Pare Etern. Baixarem pel Raval de Sant Joan fins el pont de Sant Joan, on creuarem el riu Cardener. Seguirem direcció al camí de Tavèrnoles i baixarem a la riba del riu.

A partir d’aquí, seguirem per un corriol que ens portarà fins la presa del desviament del Cardener on agafarem un trencall que puja fins el collet de les Moixetes, conegut popularment com “la bandera”. Una vegada arribem al cim baixarem per una pista que ens portarà fins una cruïlla de camins, on antigament hi havia el Corral del Compte.

Seguirem per un corriol que passa per sota cal Cabreta fins arribar al camí de Pinell. Abans d’arribar a Pinell girarem a la dreta per agafar un trencall que ens conduirà a la riba del riu des d’on trobarem la pista que ens durà fins el pont de les “Palanquetes”.

Una vegada haguem creuat el riu ens dirigirem cap al camí del Reig. Farem un petit tram d’aquest camí i tornarem a baixar per l’altra riba del riu, on hi trobarem un sender que segueix la tota la llera.

Passarem per la font del Reig i per l’antiga central hidroelèctrica de Palà, construïda al 1926 i en funcionament fins l’any 2000. A uns 50 metres de la central trobem un bloc de formigó que suportava una palanca que es va endur la riuada de l’any 1982. Just en aquest indret agafarem l’antic corriol que puja fins el camí de la central i seguirem per una pista que creua la carretera i ens porta a l’estació de servei del Vilalta.

Agafarem el camí de Tresserres i quan portem uns 100 metres, a la nostra esquerra, podrem veure el pedestal de la creu de la Coromina. Seguirem la pista que puja cap a la serra de la Sal fins arribar al Mirador del Runam Salí.

Continuarem per l’esquerra del mirador per una drecera que va vorejant l’espai on hi havia el runam i que actualment està en procés de recuperació. A partir d’aquí seguirem el corriol de la Ruta Saludable fins a les instal·lacions de la Muntanya de Sal tot passant pel mirador de la bòfia Gran i seguint la carretera arribarem al punt de sortida.

Notes:

  • El recorregut serà d’uns 16 quilòmetres aproximadament amb sortida i arribada a la plaça del Vall.
  • A la sortida s’haurà de recollir el braçalet.
  • Al matí hi haurà coca i xocolata abans de la sortida.
  • Hi haurà un avituallament i un punt d’aigua i un altre amb meló i síndria . Cal que porteu el got de casa, ja que l’organització no en donarà per tal d’evitar deixalles.
  • A l’arribada hi haurà una aixeta de cervesa fresca amb col·laboració del Bar-Restaurant El Menut de La Bauma.
  • Hi haurà un record per a tothom.

Bona caminada.


Col·laboren: