Vertical de l’Esquella de Pardines

Ahir va tenir lloc el 3r quilòmetre vertical de l’Esquella de Pardines, la segona prova del Generali Pirineu Vertical, un dels campionats de quilòmetre vertical més trepidants del Pirineu, una dura prova on enguany la gran protagonista ha estat la neu. Els corredors enfilen pels drets carrers de Pardines per sortir de la civilització i en no més de 3,4 km i 1000m. de desnivell positiu poder creuar l’arc i tocar l’Esquella ​​del Cerverís. Prats, corriols recuperats de fa molts anys, recs, cordes, grimpades i pins caiguts, són alguns dels obstacles que han de superar els corredors, això sí, sempre amb el suport dels controls i el públic, que del primer fins a l’últim, animen als corredors i els fan treure forces per aconseguir el màxim d’ells mateixos.
El Centre Excursionista de Cardona hi va tenir el seu representant, el camàlic Jaume Marsinyach que hi va anar per preparar pròxims objectius va acabar en la 33a posició en aquesta dura prova del calendari vertical, envoltat d’especialistes dels verticals que buscaven plaça per anar a la selecció catalana de quilòmetre vertical de la FEEC.