7a caminada històrica


7a Caminada històrica de la Guerra de Successió (21.09.2014)

El diumenge 21 de setembre, vam fer la setena caminada històrica de la Guerra de Successió, enguany en lloc de fer una caminada llarga, hem fet una passejada literària pels principals escenaris on discorre la novel·la Bandera Negra d’en Jordi Santasusagna, la qual està basada en el setge de Cardona de 1711.

Hem tingut el privilegi que fos el propi autor qui ens ha comentat diferents situacions i esdeveniments que formen part del relat. La passejada ha començat al portal de sant Miquel, on podríem dir que comença tot i ens hem situat en l’escenari de la novel·la; en segon lloc hem anat fins a la zona la residència de Sant Jaume, lloc on s’hi van instal·lar bateries borbòniques; tot seguit ens hem encaminat cap a la plaça de la Fira des d’on es veu el campet i el castell; també hem anat a la plaça del Mercat i al carrer Escasany, lloc on l’autor situa la taberna; hem arribat a la plaça de santa Eulàlia enfilant cap el camí Nou fins a arribar al Bonet, des d’aquest punt hem pujat fins a sota del baluard de sant Vicenç passant pel fossat del Bonet i pel camí cobert, per pujar després al pati Ducal i torre de la Minyona. En tots aquests llocs el Jordi ens ha llegit i comentat fragments de la seva novel·la.
Amb la passejada d’avui ens hem donat compte que hi ha un treball previ molt i molt important, on l’autor s’ha documentat i s’ha entrevistat amb experts sobre el tema per fer una gran novel·la on també hi ha personatges i fets reals. Tots teníem curiositat per saber quins dels fets i dels llocs que descriu la novel·la van ser reals o són fruit de la imaginació de l’autor.
Possiblement es farà alguna altra passejada guiats per l’autor, així doncs, us recomanem que llegiu la novel·la i que el dia que es faci la passejada literària no us la perdeu, ja que d’aquesta manera podreu gaudir de les fantàstiques explicacions del seu autor i us farà reviure aquells temps tan convulsos per la nostra vil·la.

Leave a comment