Petjades de Sal. Recorregut per la Vall Salina.


Molt interessant la caminada per la Vall Salina comentada per membres de l‘IREC, on va assistir una setantena de persones que van seguir atentament les explicacions sobre la geologia, arqueologia i botànica específiques d’aquesta zona.

La geòloga Judit Pons va començar fent una pinzellada de com es va formar el diapir per, seguidament, baixar fins a la Vall Salina on l’arqueòleg Alfons Fígols va fer un repàs de la història de l’extracció de la sal de Cardona mitjançant un estudi de les eines que s’han trobat per la zona. Per acabar, la biòloga Mercè Vendrell ens va mostrar la flora característica d’aquesta vall on es poden veure diferents plantes halòfites que són aquelles que les seves arrels estan en contacte amb l’aigua salada o que viuen en terrenys amb gran quantitat de sal.